ZACUSCA

Este deja toamnă,dimineţile sunt putin mai reci iar nouă ne stă gândul doar la preparate gustoase din legume cu care să rezistăm poftei de peste iarnă!

Pana la Paste este mult iar pana la primele legume coapte direct din grădină incă şi mai mult. Aşa că ne-am apucat de făcut zacuscă,murături si alte conserve. Dar să le luăm pe rând, prima a fost zacusca.

Sezonul acesta v-am povestit despre fiecare legumă în parte mai tot ce trebuie ştiut: de unde vine, unde o întâlnim şi cel mai important, v-am arătat cum o creştem noi,natural şi cu metode tradiţionale.

Deşi legumele nu vor mai fi proaspăt culese din grădină când vom mânca zacusca, nutrienţii şi calităţile lor vor fi aproape aceleaşi!
Pentru acest delicios preparat avem nevoie de vinete, roşii, ardei kapia, ceapă şi puţine condimente: sare, piper, foi de dafin.

Vinetele şi ardeii le-am copt pe grătar pentru un gust desăvârşit. Roşiile le-am copt şi pe ele tot asa pentru un gust şi o aromă deosebite. După ce s-au rumenit bine şi au început să capete o culoare puţin mai închisă.

După ce toate legumele s-au copt bine pe grătar, le-am dat puţin la o parte  ca să se răcească înainte de a le coji. Imediat după am călit ceapa în puţin mai mult ulei decât în mod normal. Când a căpătat o frumoasă culoare aurie şi un miros apetisant, adăugăm deasupra vinetele şi ardeii tăiate fâşii peste care adăugăm un suc de roşii delicios (vă vom povesti despre el în zilele următoare).

Condimentăm cu piper boabe, sare, foi de dafin, sare şi puţin zahăr pentru un gust delicios. Lăsăm amestecul la foc mic să fiarbă până scade iar apoi îl trecem în borcane. Aşa cum vă spuneam şi pentru magiun, punem borcanele în cuptorul încins peste noapte iar apoi sunt gata pentru depozitare!

Sperăm că v-am făcut pofta, vă aşteptăm în Magazin pentru ingrediente iar pentru alte sfaturi/impresii vă rugăm să ne contactaţi!

IMPACT SOCIAL

Pentru ca ne dorim sa fim aproape de comunitate

Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat.