Recent, comisarul european pe agricultura a argumentat de ce solutiile pentru agricultura romaneasca  sunt disponibile chiar din partea fermierilor si taranilor romani.
Acest fapt este cu atat mai imbucurator cu cat agricultura romaneasca este un subiect foarte prezent in spatiul public in ultimii ani. Dacian Ciolos a argumentat prin faptul ca nu putem pretinde ca problemele romanesti sa fie rezolvate de catre persoane sau investitori straini. Totodata, odata solicitat ajutorul acestora, nu este etic sa le impunem acestora sa preia toate riscurile si sa nu poata sa preia unele active,precum terenurile agricole pe care le exploateaza.
O situatie de care ne lovim la Ferma este lipsa persoanelor apte de munca,calificate si capabile sa se adapteze la noi tendinte in activitatea agricola, capabile sa utilizeze calculatorul si alte mijloace informatice. Majoritatea acestora este angajata in alte state, tot in agricultura.
Cum spunea si comisarul european, aceste persoane reprezinta o resursa umana foarte importanta pentru mediul rural. Experienta acumulata, expunerea la un mediu de lucru profesionist sunt abilitati greu de regasit in satele si comunale romanesti.
Noi, la Ferma Bauer, ne propunem sa aducem in comunitate prin exemplul propriu tehnici agricole moderne,eficiente si eficace dar sa conservam in acelas timp traditiile,obiceiurile si credintele inaintasilor nostri.
Facem asta prin valorificarea tinerilor care revin in satele natale cu experienta fermelor occidentale performante, prin folosirea semintelor vechi (heirloom), prin respectarea traditiilor de semanat,cules si ingrijire a plantelor ,prin impartasirea experientei noastre aici pe blog sau cand ne vom intalni.

Asteptam sugestiile sau impresiile voastre aici sau pe mail la ferma.bauer@gmail.com !