ROSIA

Una din legumele de baza ale salatelor sau sandvisurilor dar la fel de gustos si preparat pe gratar este ardeiul gras.  Pe numele lui latin Capsicum annuum este originar din America de Sud iar responsabilii pentru aducerea lui in Europa sunt marinarii si exploratorii portughezi si spanioli.

Acum, odata cu venirea toamnei, incepem sa umplem sticlele cu suc de rosii delicios si aromat, sa le amestecam in zacusca sau sa incercam retete vechi de la bunica.

Cei mai multi dintre noi cunoastem rosiile suculente si gustoase din gradinile bunicilor, alaturi de branza cu o paine de casa aburinda, proaspat scoasa din cuptor.  

Au ajuns in gradinile bunicilor direct din Lumea Noua. Numele lor pe acele taramuri este tomatl iar numele stiintific, lycopersicum se traduce prin piersica-lup.

Mayasii au fost cei care au inceput sa le cultive dupa ce le-au cules din mediul lor salbatic. 

Le prieste o clima temperata, fara multa seceta si dau anual o multime de fructe zemoase perfecte pentru salate, ca aliment in diete sau in zacusca si suc de rosii.

Desi gustul si aroma ne atrag cel mai mult la rosii, este important sa stim ca sunt foarte bogate in vitaminele A, B C , E si K ceea ce inseamna ca ne sustin organimsul in lupta cu boli ale ochilor, ale sistemului nervos si osos, probleme de metabolism,  problemei ale sistemului cardiovascular. Asadar, o portie de rosii sanatoase si gustoase se dovedeste a fi un adevarat aliat al organismului .

Acestea nu sunt singurele avantaje ale rosiilor, ele continand si minerale  precum potasiu, fosfor, calciu, magneziu si acizi organici, foarte importanti pentru sistemul digestiv.

Culoarea, de unde ii vine si numele este data de licopen, o substanta pe care organismul nu o poate lua decat din alimentatie, cu un rol important in preventia bolilor precum cancerul.

Noi va oferim rosii clasice, romanesti, rosii cherry si mai multe preparate ce contin rosii precum suc natural de rosii sau zacusca.

Va invitam in Magazin sa va bucurati de aceste produse de o calitate exceptionala si care va vor aduce aminte de rosiile bunicilor pline de aroma, gust si santatate.

 

IMPACT SOCIAL

Pentru ca ne dorim sa fim aproape de comunitate

Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat.