Buna dimineata!

Dupa ploile de zilele trecute, in gradina nu putem lucra inca, asa ca am decis sa ne informam si sa continuam treaba la interior. Din fericire, multe articole inca asteapta sa fie citite. Unul dintre ele este si cel referitor la proiectele tip elaborate de Ministerul Agriculturii pentru cei care doresc sa acceseze finantare pentru ferme de familie. Toti cei care se incadreaza acum sau intentioneaza sa acceseze fondurile, vor primi o veste foarte buna din partea autoritatilor, prin vocea ministrului Daniel Constantin.

Anuntul important este ca pana la data de 20 mai 2014, cand va fi primul apel pentru proiecte pentru aceasta masura, Ministerul doreste sa publice un numar de proiecte tip pentru care beneficiarul nu va mai trebui sa obtina decat autorizatia de constructie deoarece avizele de mediu vor fi obtinute deja pentru aceste proiecte tip.

Beneficiarii eligibili pentru Masura 121- Modernizarea exploatarilor agricole sunt persoanele fizice sau juridice care practica preponderent activitati agricole iar veniturile lor se situeaza intre 2400 si 60 000 euro.

Aceasta noutate presupune ca birocratia de care se vor lovi beneficiarii se reduce semnificativ, asa ca e de apreciat intentia Ministerului Agriculturii.

Investitiile care se pot realiza prin aceasta masura sunt atat de construire a unor facilitati pentru ferme de animale si vegetale, achizitie de utilaje sau inlocuire si reparatie in cadrul fermei.

Articolul complet este disponibil aici.

Va dorim o zi cat mai buna si spor la lucrarile din gospodarie!