MAZAREA

Una din legumele de baza ale salatelor sau sandvisurilor dar la fel de gustos si preparat pe gratar este ardeiul gras.  Pe numele lui latin Capsicum annuum este originar din America de Sud iar responsabilii pentru aducerea lui in Europa sunt marinarii si exploratorii portughezi si spanioli.

În România o regăsim cultivată în aproape toate zonele geografice dar cu precădere în nord-vest, în Câmpia Română, în Banat și în Țara Bârsei.

Datorită elementelor nutritive pe care le fixează în sol, după recoltarea mazării, vom avea roșii, vinete, ardei gras gustoase și sănătoase.

Totodată, solul este curat de buruieni și afânat după ce am plantat mazăre pe acea suprafață.

Sezonul în care vă oferim mazăre proaspătă este în lunile mai-iunie.

Prin vitamina C continuta, consumul de ardei contribuie la intarirea sistemului imunitar si tinerea la distanta a bolilor.

Substanta Capsaicina continuta in special de ardeiul iute are cunoscute efecte benefice in lupta cu cancerul iar sulful si betacarotenul intregesc arsenalul ardeiului in lupta cu colesterolul, diabetul si pentru rolul sau anti-oxidant si anti-inflamator.

In dietele de slabit ardeiul este un aliment esential datorita numarului foarte mic de calorii si al aportului deosebit de mare de nutrienti.

IMPACT SOCIAL

Pentru ca ne dorim sa fim aproape de comunitate

Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat.