FASOLEA

Una din legumele de baza ale salatelor sau sandvisurilor dar la fel de gustos si preparat pe gratar este ardeiul gras.  Pe numele lui latin Capsicum annuum este originar din America de Sud iar responsabilii pentru aducerea lui in Europa sunt marinarii si exploratorii portughezi si spanioli.

Toate acestea, fără să pomenim de calitatea foarte bună a proteinelor din fasole, alături de aminoacizi esențiali în care este bogată.

Un lucru poate puțin știut este că fasolea are un conținut mai mare de proteine și aminoacizi esențiali decât carnea de porc, pui sau vită și chiar decât oul de găină.

Din Evul Mediu europenii consumă această legumă iar în România o întâlnim în Câmpia de Vest, pe Valea Mureșului, în Transilvania și în aproape toată Țara Românească.

Prin vitamina C continuta, consumul de ardei contribuie la intarirea sistemului imunitar si tinerea la distanta a bolilor.

Substanta Capsaicina continuta in special de ardeiul iute are cunoscute efecte benefice in lupta cu cancerul iar sulful si betacarotenul intregesc arsenalul ardeiului in lupta cu colesterolul, diabetul si pentru rolul sau anti-oxidant si anti-inflamator.

In dietele de slabit ardeiul este un aliment esential datorita numarului foarte mic de calorii si al aportului deosebit de mare de nutrienti.

IMPACT SOCIAL

Pentru ca ne dorim sa fim aproape de comunitate

Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat.