Astăzi este o zi ploioasă la Fermă. Asta înseamnă că în grădină este mai dificil de intrat dar înseamnă și mai mult timp pentru a scrie aici și documentare on-line.
Așa că vă prezint mai jos un trailer al unui film foarte interesant despre agricultură, alimente și fermieri (încă unul, da).
Poate e doar sentimentul meu dar în ultimii ani am observat un număr tot mai mare de filme/ filme scurte despre mâncare, mai exact calitatea ei și modul în care se obține.
Dar nu și Farmland ( http://youtu.be/-p3BZwJ4xt0). Acesta este un film despre tineri fermieri, eforturile și provocările cu care se confruntă dar și despre determinarea lor de a continua această muncă atât de importantă în orice comunitate.
Antreprenorial, dorința de a reuși dar și conștientizarea importantei munci pe care o fac sunt atributele esențiale ale tinerilor fermieri.
Deși filmul nu atinge deloc domeniul agriculturii ecologice, aceleași premise se aplică și aici. Diferența intervine la beneficiile pe care agricultura ecologica le aduce: dezvoltarea sustenabilă, produse sănătoase atât pentru oameni cât și pentru mediu, dezvoltarea comunităților; acestea sunt doar câteva principii despre care vorbesc și producătorii Farmland.
Vă las cu acest trailer pentru azi și va aștept părerile în comentarii. Aveți și alte sugestii de filme pe acest subiect?