DOVLECELUL

Este anotimpul fructelor, al legumelor proaspete, al salatelor colorate și bogate în nutrienți.  Fermele tradiționale oferă în perioada aceasta o multitudine de legume și fructe sănătoase și crescute tradițional.

Printre acestea se numără și dovlecelul. Format din 93% apă, bogat în potasiu, vitamina C și beta-caroten, dovlecelul sau dovleacul, cum este cunoscut în Moldova, este un fruct foarte  bun pentru sănătatea noastră.

Originar din Mexic, unde incașii îl includeau în mesele lor, s-a adaptat la condițiile din România și ne bucurăm acum de el în sezonul cald.

În diminețile încă răcoroase de la sfărșitul primăverii, înainte să îl toropească căldura, se plantează odată cu castraveții, iar noi îl îngrijim cu atenție, după obiceiurile bunicilor, până când e gata de cules.  Pe lângă cele menționate mai sus, conține calciu, fosfor, fier,magneziu , zinc și vitaminele B1,B2,B9. 

Toți acești nutrienți îl recomandă ca un excelent aliment pentru prevenirea unor afecțiuni precum: afecțiunile tractului intestinal, boli oculare, scleroză.

Este sărac în calorii și glucide, așadar dovlecelul proaspăt se integrează perfect în salatele de vară sau în diete. Alături de morcov sau măr, contribuie la un suc natural deosebit pentru sănătate.

Prin prăjire, eliminăm substanțele nutritive și îl transformăm un aliment plin de calorii dăunătoare.

Pentru a beneficia de acest aliment sănătos, crescut în mod tradițional și livrat în cele mai bune condiții vă rugăm să mergeți în Magazin pentru a plasa comanda!

IMPACT SOCIAL

Pentru ca ne dorim sa fim aproape de comunitate

Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat.