CASTRAVETELE

Una din legumele de baza ale salatelor sau sandvisurilor dar la fel de gustos si preparat pe gratar este ardeiul gras.  Pe numele lui latin Capsicum annuum este originar din America de Sud iar responsabilii pentru aducerea lui in Europa sunt marinarii si exploratorii portughezi si spanioli.

Această legumă bogată în vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc este prezentă în alimentația europenilor din timpul Imperiului Roman.

Face parte din familia Cucurbitaceae  alături de dovlecel, dovleac, pepenele galben și cel verde pe care  le cultivam si vi le oferim la Fermă..

În salate. sucuri naturale sau consumat simplu, castravetele oferă energie, o adevărată porție de sănătate cu atât mai mult cu cât el este crescut fără îngrășăminte, doar la căldura soarelui și fără să fie înconjurat de surse majore de poluare.

Cultivăm castravetele în câmp în lunile de vară, iunie, iulie și august dar în funcție de îngăduința vremii putem avea disponibili castraveți proaspeți și puțin mai devreme.

Toamna, punem conserve cu castraveți, mai mici și mai mari, după rețetele bunicii, ca să ne putem bucura de ei la Crăciun, lângă cârnați, sarmale și alte produse cu tradiție..

Mergeti in Magazin si comandati cat mai repede ardei proaspeti, deosebit de gustosi si sanatosi!

 

IMPACT SOCIAL

Pentru ca ne dorim sa fim aproape de comunitate

Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat.