Ne-am gandit sa va propunem pentru aceasta saptamana un desert care se face usor si de care va puteti bucura fara prea mult efort. Nu aveti nevoie de foarte multe ingrediente, dar rezultatul final este de efect….noua ne-a adus aminte de copilarie, ingredientele principale (oulae) se pot lua de la Ferma Bauer si va promitem ca nu veti regret.
Speram sa incercati aceste mici minunatii dulci pe care noi le-am savurat si simple, dar mai mult cu bucati de nuca in interior… surpriza din interior este de mare efect pentru papilele gustative.
Reteta:
Ingrediente:
– 4 albusuri
– un praf de sare
– 225 g. zahar tos
-zeama de la o lamaie
Pana se bat albusurile preincalziti cuptorul la 110 grade C la foc potrivit.
Albusurile se bat cu mixerul la viteza mare impreuna cu praful de sare pana cand se intaresc.
Cateva picaturi de zeama de lamaie adaugate dupa ce ati obtinut o spuma din albusuri le ajuta sa se stabilizeze si sa obtineti albusuri batute spuma ca la carte.
Puneti apoi lingurile de zahar peste albusul batut spuma. E foarte important ca zaharul sa se dizolve complet pentru ca bezele sa iasa asa cum va doriti. La sfarsit, spuma trebuie sa fie tare si lucioasa.
Cu o lingurita puteti forma bezele in tava, pe o hartie de copt pentru cele simple, iar pentru cele cu nuca, puneti forma iar in interior se pun bucati mare de nuca. Puneti-le la cuptor timp de 1h 30min – 1h 45 min. Sunt gata cand devin crocante la exterior, iar in interior miezul lor e inca usor gumat.
Informatii utile pentru bezele perfecte:
-
Raportul care trebuie tinut minte este de 50g de zahar la 1 albus de ou. Fiecare lingura de zahar e adauga treptat pentru a se incorpora mai usor;
-
Inainte de a incepe prepararea bezelei, ingredientele trebuie tinute cateva ore la temperatura camerei.
Va lasam sa va bucurati de bezelele proaspat scoase din cuptor……Pofta Buna!