ARDEIUL

Una din legumele de baza ale salatelor sau sandvisurilor dar la fel de gustos si preparat pe gratar este ardeiul gras.  Pe numele lui latin Capsicum annuum este originar din America de Sud iar responsabilii pentru aducerea lui in Europa sunt marinarii si exploratorii portughezi si spanioli.

Dar nu doar ardeiul gras este o vedeta a gradinii noastre ci si cel iute si ardeiul kapia, cu aceleasi proprietati de invidiat.

Este o leguma anuala cu proprietati deosebite datorita vitaminelor pe care le contine. Printre acestea, vitamina A, C, E si D sunt cele mai importante.

Astfel, ardeiul gras este foarte benefic pentru sanatate prin aportul important de vitamine dar si pentru pastrarea sanatatii si a tineretii. Este iubitor de caldura insa nu de seceta.

La Ferma ii asiguram cantitatea potrivita de apa pentru ca vara sa se coaca cat mai bine sub razele calde ale soarelui.

 

Prin vitamina C continuta, consumul de ardei contribuie la intarirea sistemului imunitar si tinerea la distanta a bolilor.

Substanta Capsaicina continuta in special de ardeiul iute are cunoscute efecte benefice in lupta cu cancerul iar sulful si betacarotenul intregesc arsenalul ardeiului in lupta cu colesterolul, diabetul si pentru rolul sau anti-oxidant si anti-inflamator.

In dietele de slabit ardeiul este un aliment esential datorita numarului foarte mic de calorii si al aportului deosebit de mare de nutrienti.

Pe langa forma sa proaspata, il putem consuma in salate de ardei copti, pregatiti pe gratar ca garnitura la friptura sau preparat la abur.

Totodata, il folosim la zacusca iar ardeiul iute il mai preparam intr-o delicioasa dulceata pentru friptura.

Va invitam sa profitati cat mai repede de toate aceste avantaje pentru sanatate, cu o aroma si gust deosebite!

Mergeti in Magazin si comandati cat mai repede ardei proaspeti, deosebit de gustosi si sanatosi!

 

IMPACT SOCIAL

Pentru ca ne dorim sa fim aproape de comunitate

Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat. Text despre healthy beginnings, eliberare si toata colaborarea. Dar sa nu fie mai mult de atat.